Overdragen praktijk

Voor sommige medisch specialisten is hun praktijk hun pensioen. Het is echter wel belangrijk om op tijd te gaan kijken naar het overdragen van de praktijk. Het is belangrijk de praktijk tijdig los te weken van de medisch specialist en de praktijk klaar te maken voor de overdracht. De medisch specialist heeft vaak specifieke afspraken met zorgverzekeraars en een speciale band met de cliënten.

In de praktijk blijkt dat het overdragen van een praktijk geen soepel en gemakkelijk proces is. Een goede overdracht is ons inziens dan ook een goed doordachte overdracht, waarbij van te voren bij alle knelpunten voor zowel de scheidende als de overnemende medisch specialist is stilgestaan. Een overdracht van een praktijk is namelijk veel meer dan een overdracht van cliëntenbestand, personeel en contracten.

Stoel Adviesgroep adviseert en helpt bij het opstellen van een grondig fiscaal en financieel plan voor de overdracht. Ook kunnen we u wijzen op de do’s en don’ts bij het overdragen van een praktijk en samen met u al uw uitdagingen in kaart te brengen.

Een soepele overdracht begint met een afspraak met Stoel Adviesgroep.