Juridische vraagstukken

In de gezondheidszorg heeft een zorgaanbieder te maken met een groot aantal partijen waarmee mogelijk juridische conflicten kunnen ontstaan.

Het behandelen en oplossen van conflicten met cliënten, leveranciers of verzekeraars is een tijdrovende bezigheid. Daarbij zijn de kosten voor het in de arm nemen van een advocaat vaak erg hoog.

Stoel Adviesgroep heeft ruime juridische ervaring. Beide directeuren hebben rechten gestudeerd en hebben al vele malen partijen juridisch bijgestaan in geschillen, zowel in de rechtbank als buiten de rechtbank. Naast het civiele recht hebben wij ook veel ervaring met procedures bij de klachtencommissie en het tuchtcollege.

De geschillen waren soms algemeen van aard en soms specifiek voor de gezondheidszorg. Wij weten welke belangen er spelen bij zorgaanbieders, cliënten, zorgverzekeraars en leveranciers. Het maken van goede en duidelijke afspraken kan veel juridische complicaties voorkomen. Het afhandelen van conflicten met cliënten, leveranciers of verzekeraars is een tijdrovende bezigheid. 

Wij hebben de juridische kennis en ervaring om rechtsgeldige contracten en afspraken op te stellen. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van wet- en regelgeving die voor uw instelling gelden. Ook wij weten dat het onvermijdelijk is dat uw zorginstelling soms in een juridische conflict terechtkomt.  Doordat wij ervaring hebben met dergelijke zaken kunnen wij u uitstekend en betaalbaar bijstaan.

Graag vertellen wij u wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van:

  • het opstellen van contracten
  • het bijstaan bij juridische conflicten
  • het opzetten en implementeren van een klachtenprocedure